AUKIOLOAJAT

Ma-ti 9-17
Ke-to 12-19
Pe 9-16

Muina aikoina sopimuksen mukaan

Parhaan kaverisi puolella!

Eläinlääkäriasema Mosku ja Myry tarjoaa monipuoliset eläinlääkintäpalvelut Sodankylän keskustassa. Toimintamme kulmakivi on lämminhenkinen, joustava ja ammattitaitoinen asiakaspalvelu. Hoitotoimenpiteet suunnitellaan yksilöllisesti potilaan parhaaksi ja omistajan toiveita kunnioittaen. Meille ovat tervetulleita niin lemmikit kuin harrastus- ja työkäytössäkin olevat eläimet.
Kattavasti varustellulla Sodankylän vastaanotolla hoidamme kaikenlaisia huolenaiheita. Lapin laaja toimintaympäristö pitää meidät valmiudessa myös liikkuvaan praktiikkaan. Kutsu meidät kotikylällesi röntgenkuvauspäivää pitämään, rekikoiratarhalle terveydenhuoltokäynnille tai vaikkapa ensiapukurssia järjestämään – ota rohkeasti yhteyttä!

Palvelut

Perusterveydenhoito

Vastaanotollamme hoituvat rokotukset, mikrosirutukset, terveystarkastukset ja lemmikkipassit.

Äkilliset silmä- ja korvavaivat, iho-oireet, oksennus- ja ripulitaudit sekä virtsavaivat ovat yleisimpiä syitä eläinlääkäriin hakeutumiselle. Akuuteissa vaivoissa päästään usein saman tien diagnoosiin tai pystytään lievittämään eläimen oireita. Pitkään jatkuneiden tai toistuvien oireiden selvittely voi vaatia tarkempia jatkotutkimuksia. Oman laboratoriolaitteistomme sekä kuvantamislaitteidemme avulla lisätutkimukset hoituvat sujuvasti.

Jos lemmikkisi on kovin arka tai epäluuloinen, mainitse siitä jo aikaa varatessa. Näin voimme suunnitella käynnin siten, että toimenpiteistä aiheutuisi mahdollisimman vähän stressiä potilaalle.

Kirurgia

Teemme lähes kaikkea tavanomaista pehmytosakirurgiaa ennaltaehkäisevistä toimenpiteistä kiireellisiin hätäleikkauksiin. Leikkaukset tehdään yksilöllisesti suunnitellussa, valvotussa nukutuksessa. Huolehdimme hyvästä kivunhoidosta sekä leikkauksen aikana että sen jälkeen. Tarvittaessa potilaalta voidaan nukutuksen turvallisuuden parantamiseksi tutkia verinäytteet ennen leikkausta.

Antibiooteille vastustuskykyisten bakteerien yleistymisen vuoksi tarpeetonta antibioottien käyttöä tulisi välttää. Siksi leikkauspotilaamme eivät automaattisesti saa antibioottilääkitystä. Antibioottien sijaan torjumme infektioriskiä tarkan hygienian sekä huolellisten leikkaustekniikoiden avulla.

Diagnostinen
kuvantaminen

Käytössämme on moderni, suoradigitaalinen röntgenlaitteisto, jonka ansiosta kuvantaminen on tarkkaa ja nopeaa. Kuvauksia voidaan tehdä osana ontumatutkimusta tai sairausdiagnostiikkaa, jalostusta varten (PEVISA-tutkimukset) tai vaikkapa tiineyden loppuvaiheessa pentujen määrän selvittämiseksi.

Ultraäänilaitteella teemme vatsaontelon tutkimuksia sekä tiineystutkimuksia. Liikuteltava röntgenlaitteistomme mahdollistaa kuvaukset tietyin edellytyksin myös asiakkaan omissa tiloissa, rekikoiratarhoilla tai tuotantoeläintiloilla.

Laboratoriopalvelut

Vastaanotollamme on oma laboratorio, joka mahdollistaa kattavat verinäytetutkimukset käynnin yhteydessä otetuista sekä Matkahuollon kautta lähetetyistä näytteistä. Tarjoamme myös progesteronimääritykset koirien astutusajankohdan selvittämiseksi. Lisäksi tutkimme virtsanäytteitä ja solunäytteitä (esim. korva-, iho- ja papa-näytteet). Ulkopuolisiin laboratorioihin lähetetään näytteitä esimerkiksi bakteeriviljelyihin, geenitesteihin sekä patologin tutkimuksiin.

Hammashoidot

Suun ja hampaiden terveydestä huolehtiminen on tärkeä osa koirien ja kissojen kokonaisvaltaista terveydenhoitoa. Hoidontarve vaihtelee yksilöstä, rodusta ja hampaiden kotihoitorutiineista riippuen. Hampaiden kunnon pystyy luotettavasti tutkimaan vain nukutuksessa, vaikka hereillä tehtävä silmämääräinen arvio antaakin usein suuntaa toimenpiteiden tarpeesta. Suun terveydenhoitokäynti vastaanotollamme sisältää hammaskivenpoiston, hampaiden kiillotuksen ja hammastarkastuksen yksilöllisesti suunnitellussa, valvotussa nukutuksessa. Tarvittaessa potilaalta voidaan tutkia verinäytteet ennen nukutusta. Käytössämme on myös hammasröntgen sekä porayksikkö hampaiden leikkauksellisia poistoja varten.

Rehumyynti

Vastaanotollamme on myynnissä valikoima Hill’sin laadukkaita rehuja erilaisten sairauksien tukihoitoon sekä päivittäisruokavalioksi. Hill’sin Mobiilikortilla voit kerryttää rahanarvoista bonusta yli 25 euron rehuostoksista. Tilauksesta myös muut erikoisruokavaliot.

Henkilökunta

Aino-Maija Laitinen

Lempeäluontoinen eläinlääkäri, jonka käsityöharrastuneisuus näkyy säntillisessä tikkausjäljessä. Erityisiä ammatillisia kiinnostuksenkohteita ovat pehmytosakirurgia, hammashoidot sekä lisääntymistiede. Lenkkikavereina kiharakarvaiset noutajat Otso ja Uppis, uuninpankolla viihtyy löytökissa Sutki.

Janita Yliaska

Tunnollinen ja tehokas eläintenhoitaja, joka löysi kutsumuksen eläinalalle vapaaehtoistyössä Väli-Amerikassa. Viettää mielellään vapaa-aikaa luonnossa liikkuen yhdessä labradorinnoutajansa Ulpukan kanssa.

Hinnasto

Koiran 4-rokotus 59 e
(penikkatauti, parvo, tarttuva
maksatulehdus ja kennelyskä)

Koiran 4- ja
raivotautirokotus 65 e


Kissan 3-rokotus 59 e
(kissarutto ja kissaflunssat)

Kissan 3- ja
raivotautirokotus 65 e


Lemmikkipassi
  • erillisellä käynnillä 60 e
  • muun toimenpiteen
    yhteydessä 20 e
Peruskäynti alk. 70 e
(esim. korvavaiva, anaalirauhasten tyhjennys)
Suun terveydenhoitokäynti:
  • koira 220 e
  • kissa 160 e
(sis. hammaskivenpoisto, hammastarkastus, hampaiden kiillotus)

Kollikissan kastraatio 90 e
Naaraskissan sterilisaatio 160 e


Uroskoiran kastraatio 220-280 e
riippuen koiran koosta

Narttukoiran sterilisaatio 360-440 e riippuen koiran koosta

Tiineysultra 80 e
Tiineysröntgen 90 e

Virallinen lonkkakuvaus 160 e

Virallinen lonkka- ja
kyynärkuvaus 180 e

Virallinen lonkka-, kyynär- ja
selkäkuvaus 280 e


Joukkokuvaushinnat sovitaan erikseen kuvauspaikasta ja kuvattavien määrästä riippuen.

Meillä on käytössämme LähiTapiolan suorakorvauspalvelu arkisin klo 9-17. Ota käynnille mukaan lemmikkisi vakuutusnumero. Lue lisää >


Maksutavat:
käteinen, korttimaksu ja SAV-rahoitus. Pankkisiirtoja emme kirjoita.