AUKIOLOAJAT

Ma-ti 9-17
Ke-to 12-19
Pe 9-16

Muina aikoina sopimuksen mukaan

Parhaan kaverisi puolella!

Eläinlääkäriasema Mosku ja Myry tarjoaa monipuoliset eläinlääkintäpalvelut Sodankylän keskustassa. Toimintamme kulmakivi on lämminhenkinen, joustava ja ammattitaitoinen asiakaspalvelu. Hoitotoimenpiteet suunnitellaan yksilöllisesti potilaan parhaaksi ja omistajan toiveita kunnioittaen. Meille ovat tervetulleita niin lemmikit kuin harrastus- ja työkäytössäkin olevat eläimet.
Kattavasti varustellulla Sodankylän vastaanotolla hoidamme kaikenlaisia huolenaiheita. Tarjoamme ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa sekä erilaisten sairauksien ja vammojen diagnostiikkaa ja hoitoa. Päivitämme jatkuvasti osaamistamme ja palveluntarjontaamme, jotta voisimme olla mahdollisimman hyvin tassutoverisi turvana.

Palvelut

Perusterveydenhoito

Vastaanotollamme hoituvat rokotukset, mikrosirutukset, terveystarkastukset ja lemmikkipassit.

Äkilliset silmä- ja korvavaivat, iho-oireet, oksennus- ja ripulitaudit sekä virtsavaivat ovat yleisimpiä syitä eläinlääkäriin hakeutumiselle. Akuuteissa vaivoissa päästään usein saman tien diagnoosiin tai pystytään lievittämään eläimen oireita. Pitkään jatkuneiden tai toistuvien oireiden selvittely voi vaatia tarkempia jatkotutkimuksia. Oman laboratoriolaitteistomme sekä kuvantamislaitteidemme avulla lisätutkimukset hoituvat sujuvasti.

Jos lemmikkisi on kovin arka tai epäluuloinen, mainitse siitä jo aikaa varatessa. Näin voimme suunnitella käynnin siten, että toimenpiteistä aiheutuisi mahdollisimman vähän stressiä potilaalle.

Kirurgia

Teemme lähes kaikkea tavanomaista pehmytosakirurgiaa ennaltaehkäisevistä toimenpiteistä kiireellisiin hätäleikkauksiin. Leikkaukset tehdään yksilöllisesti suunnitellussa, valvotussa nukutuksessa. Huolehdimme hyvästä kivunhoidosta sekä leikkauksen aikana että sen jälkeen. Tarvittaessa potilaalta voidaan nukutuksen turvallisuuden parantamiseksi tutkia verinäytteet ennen leikkausta.

Antibiooteille vastustuskykyisten bakteerien yleistymisen vuoksi tarpeetonta antibioottien käyttöä tulisi välttää. Siksi leikkauspotilaamme eivät automaattisesti saa antibioottilääkitystä. Antibioottien sijaan torjumme infektioriskiä tarkan hygienian sekä huolellisten leikkaustekniikoiden avulla.

Diagnostinen
kuvantaminen

Käytössämme on moderni, suoradigitaalinen röntgenlaitteisto, jonka ansiosta kuvantaminen on tarkkaa ja nopeaa. Kuvauksia voidaan tehdä osana ontumatutkimusta tai sairausdiagnostiikkaa, jalostusta varten (PEVISA-tutkimukset) tai vaikkapa tiineyden loppuvaiheessa pentujen määrän selvittämiseksi.

Ultraäänilaitteella teemme vatsaontelon tutkimuksia sekä tiineystutkimuksia. Ultrasta voi olla apua myös tuki- ja liikuntaelinvammojen diagnostiikassa.

Laboratoriopalvelut

Vastaanotollamme on oma laboratorio, joka mahdollistaa kattavat verinäytetutkimukset käynnin yhteydessä otetuista sekä Matkahuollon kautta lähetetyistä näytteistä. Tarjoamme myös progesteronimääritykset koirien astutusajankohdan selvittämiseksi. Lisäksi tutkimme virtsanäytteitä ja solunäytteitä (esim. korva-, iho- ja papa-näytteet). Ulkopuolisiin laboratorioihin lähetetään näytteitä esimerkiksi bakteeriviljelyihin, geenitesteihin sekä patologin tutkimuksiin.

Hammashoidot

Suun ja hampaiden terveydestä huolehtiminen on tärkeä osa koirien ja kissojen kokonaisvaltaista terveydenhoitoa. Hoidontarve vaihtelee yksilöstä, rodusta ja hampaiden kotihoitorutiineista riippuen. Hampaiden kunnon pystyy luotettavasti tutkimaan vain nukutuksessa, vaikka hereillä tehtävä silmämääräinen arvio antaakin usein suuntaa toimenpiteiden tarpeesta. Suun terveydenhoitokäynti vastaanotollamme sisältää hammaskivenpoiston, hampaiden kiillotuksen ja hammastarkastuksen yksilöllisesti suunnitellussa, valvotussa nukutuksessa. Tarvittaessa potilaalta voidaan tutkia verinäytteet ennen nukutusta. Käytössämme on myös hammasröntgen sekä porayksikkö hampaiden leikkauksellisia poistoja varten.

Tuotemyynti

Vastaanotollamme on myynnissä laadukkaita koirien ja kissojen rehuja erilaisten sairauksien tukihoitoon sekä päivittäisruokavalioksi. Lisäksi valikoimassamme on täydennysrehuja, tukihoitovalmisteita sekä eläintarvikkeita. Tervetuloa tutustumaan!

Henkilökunta

Aino-Maija Palosaari

eläinlääkäri

Noora Holk

eläinlääkäri

Tytti

klinikkaeläinhoitaja

Hanna

klinikkaeläinhoitajaopiskelija

Hinnasto

Koiran 4-rokotus 62 e
(penikkatauti, parvo, tarttuva
maksatulehdus ja kennelyskä)

Koiran 4- ja
raivotautirokotus 69 e


Kissan 3-rokotus 62 e
(kissarutto ja kissaflunssat)

Kissan 3- ja
raivotautirokotus 69 e


Lemmikkipassi
  • erillisellä käynnillä 80 e
  • muun toimenpiteen
    yhteydessä 40 e
Peruskäynti alk. 80 e
(esim. korvavaiva, anaalirauhasten tyhjennys)

Suun terveydenhoitokäynti:
  • koira 240 e
  • kissa 190 e
(sis. hammaskivenpoisto, hammastarkastus, hampaiden kiillotus)
Kollikissan kastraatio 95 e
Naaraskissan sterilisaatio 180 e


Uroskoiran kastraatio 250-350 e
riippuen koiran koosta

Narttukoiran sterilisaatio 390-550 e riippuen koiran koosta

Tiineysultra 90 e
Tiineysröntgen 95 e

Virallinen lonkkakuvaus 180 e

Virallinen lonkka- ja
kyynärkuvaus 200 e

Virallinen lonkka-, kyynär- ja
selkäkuvaus 290 e

Virallinen polvitarkastus
- erillisellä käynnillä 80 e
- muun toimenpiteen yhteydessä 40 e

Joukkokuvaushinnat sovitaan erikseen kuvattavien määrästä ja tarvittavista kuvista riippuen.
Lasku peruuttamatta jätetystä
ajanvarauksesta 40-80 e.

Peruutukset on tehtävä
viimeistään edellispäivänä.

Meillä on käytössämme LähiTapiolan suorakorvauspalvelu arkisin klo 9-17. Ota käynnille mukaan lemmikkisi vakuutusnumero. Lue lisää >


Maksutavat:
käteinen, korttimaksu ja SAV-rahoitus. Pankkisiirtoja emme kirjoita.
Katso kartta
Paina kothaa "näytä kartta" hyväksyäksesi Googlen tietosuojakäytännön ja nähdäksesi kartan.